Izrada sajta

Web dizajn usluge

Usluga izrade sajtova

 

Profesionalna izrada sajta garantuje vam dobru posetu sajta, a samim tim dobijate potencijalne korisnike vaših usluga ili proizvoda. Stoga prepustite pravljenje web sajta iskusnim programerima i dizajnerima u našem timu.


izrada sajta - proces

Postupak izrade sajta


Izrada sajta počinje pregledom, procenom i analizom zahteva klijenta.
Sledi kreiranje specifikacije – rasporeda, osnovnog sadržaja, navigacije web stranicama.
Zatim je na redu sama izrada web sajta – u ovoj fazi nam dostavljate sav pisani materijal i grafiku koju želite na sajtu, a mi dizajniramo web sajt po najpovoljnijim cenama u Beogradu i Srbiji – pogledajte cene izrade sajta.
Testiranje – ova faza podrazumeva brižljivo testiranje brzine i odziva sajta, ispravljanje eventualnih grešaka u dizajnu i sl.
SEO optimizacija i promocija sajta – faza u kojoj upotrebom niza tehnika i alata radimo na što boljem pozicioniranju sajta u pretraživačima poput Google i Bing – faza optimizacije sajta.


Izrada sajta za firmu


Kompanijski web sajt je neophodnost u današnje vreme. Razvoj interneta i telekomunikacija su uticali na privredu svuda u svetu. Prisustvo na internetu danas je postalo jedan od glavnih faktora uspeha na tržištu, bez obzira da li je u pitanju velika kompanija, malo ili srednje preduzeće.

Ulaganjem u izradu internet sajta, više niste ograničeni na Beograd, Novi Sad ili Srbiju (Bosnu, Crnu Goru, Makedoniju, Hrvatsku…) – vaša firma lako postaje dostupna bilo gde na svetu. Web sajt je ogledalo firme i može mu pristupiti svako ko ima pristup internetu, bez obzira na udaljenost ili radno vreme.

Pod kvalitetnim web dizajnom podrazumeva se pre svega izrada sajtova sa responzivnim dizajnom. Drugim rečima, sajt mora biti takav da su web stranice optimizovane u smislu prilagođavanja svakom uređaju – od desktop računara sve do modernih pametnih telefona uz pomoć kojih ljudi u današnje vreme najčešće i surfuju internetom.

Vaš web sajt može da uštedi vaše vreme, jer ostvaruje kontakte sa kupcima 00-24h, a vama omogućava da se posvetite drugim važnijim poslovima. Izrada sajta ne može biti kvalitetna ukoliko se web stranice sporo učitavaju – posetioci će napustiti sajt ako predugo čekaju na otvaranje stranica.

Izrada sajta za školu


Izrada školskih sajtova

Živimo u doba kada je neobično i pomisliti da neka ustanova nema svoj web sajt. Tačnije, osnovne i srednje škole su u obavezi da imaju svoj sajt.

Ipak, ne treba o školskom web sajtu razmišljati kao o obavezi – on je izuzetno korisna stvar, pre svega za roditelje i decu. Na sajtu škole mogu se pročitati najnovije informacije važne za učenike i roditelje, mogu se najaviti takmičenja, objaviti rezultati sa istih, uz galeriju slika i video zapise sa školskih događaja itd. Takođe, u okviru sajta može se implementirati i forum na kojem roditelji, deca i nastavnici mogu razmenjivati važne informacije, iznositi predloge u vezi sa radom škole i još mnogo toga. Naravno, profesionalna odnosno kvalitetna izrada sajta za školu je ključna kako bi sajt imao željenu funkcionalnost.

Izrada sajta škole ne mora biti preskupa – mi imamo najpovoljnije cene web dizajn usluga u Srbiji i školama ne naplaćujemo uslugu izrade internet sajta po posebnim cenama. Od Tvoj Sajt tima možete očekivati povoljnu cenu izrade sajta, web sajt koji ćete moći lako da uređujete samostalno, pišete nove članke i ažurirate.

Web sajt i web dizajn

 

Šta je web sajt?

Web sajt je zbirka povezanih web stranica, obično identifikovana zajedničkim nazivom domena(npr. tvojsajt.com), i objavljena na barem jednom web serveru. Web stranica obično je dostupna preko javne mreže poput interneta ili preko privatne lokalne mreže (LAN), i poziva se na jedinstveni lokator – URL koji identifikuje web stranicu (npr. https://www.tvojsajt.com/izrada-sajta).

Web sajt može biti lično veb mesto, komercijalno – sajt firme, web portal vlade ili neprofitne organizacije. Sve javno dostupne web stranice zbirno predstavljaju World Wide Web (WWW), dok privatni web sajtovi, kao što je interni sajt kompanije, najčešće predstavljaju deo intranet mreže.

Web stranice, koje su “gradivno tkivo” web lokacija, su dokumenti, obično sastavljeni u jednostavnom tekstu uparenim sa HTML. Web stranicama se pristupa preko HTTP protokola, koji opciono može da koristi šifriranje (HTTP Secure, HTTPS) kako bi obezbedio sigurnost i privatnost za korisnika.

Korisnici mogu pristupiti sajtovima na nizu uređaja, uključujući desktop i laptop računare, tablet računare, pametne telefone i pametne televizore.

Šta je web dizajn?

Web dizajn obuhvata mnoge različite veštine i discipline u izradi sajtova. Različite oblasti web dizajna uključuju grafički dizajn, dizajn interfejsa, autorstvo, dizajn korisničkog iskustva i optimizaciju sajta.

U praksi, izraz “web dizajn” obično se koristi da opiše proces koji se odnosi na izradu sajta.

Izrada sajta – kratka istorija


Kako je nastao prvi web sajt

Pojmovi “izrada sajtova” i “web dizajn” korene vuku iz 1989. godine. Tada je naučnik čuvene organizacije CERN Tim Berners Li predložio da napravi projekat koji je kasnije postao poznat kao WWW (World Wide Web). Projekat je ubrzo realizovan i nastao je prvi web sajt. Taj sajt nije imao slika, video zapisa ili bilo kakvih efekata – bio je to običan tekst sa linkovima plave boje.

dizajn prvog veb sajta ikada

I dalje je dostupan na sledećem linku: WWW projekat. Tim je stvorio i prvi web pregledač 1990. godine koji je nazvao upravo World Wide Web.

Prvi internet pregledač koji je dozvoljavao web dizajnerima i programerima da dodaju slike na veb stranicama – Mosaic, predstavljen je 1993. godine. Iste godine pojavio se i prvi web pretraživač – ALIWEB.


prvi veb pretrazivac - aliveb
Izrada sajta je tih godina gotovo ekskluzivno posao programera – dizajneri će još sačekati na preuzimanje primata u pravljenju sajtova.

Nove tehnologije, alati i servisi

Polovinom devedesetih godina čuveni Netscape je bio najpopularniji web pregledač. Ipak, uskoro je bio izazvan od strane Internet Explorera. Otprilike u ovo vreme izrada sajtova je počela da postaje sve kompleksnija. Web dizajn više nije bio samo u rukama programera – dizajneri dobijaju sve veću ulogu u procesu izrade sajtova. Glavni zamajac razvoju veba u ovom periodu dao je JavaScript koji je omogućio interaktivnost veb sajtova.

1998. godine rođen je budući vladar veba i najveći svetski internet pretraživač – Google.

Google je rođen - 1998

Negde pred kraj veka počinju da se pojavljuju alati za razvoj i izradu sajtova poput DreamWeaver i drugih.

U procesu izrade sajta sve više se koristi i Flash tehnologija koja će vladati sve do pojave prvog iPhone, kada polako pada u zaborav. Flash je dozvolio po prvi put web dizajnerima i programerima da kreiraju animacije, kompleksne efekte i naprave sajtove koji su bili interaktivniji nego ikad, i to koristeći samo jednu alatku.

Izrada sajtova u novom milenijumu

Početkom veka počinju da se pojavljuju prvi CMS sistemi, a WordPress na scenu stupa 2003. godine.

Od 2004. godine počinje tzv. Web 2.0 – era izrade sajtova koji su namenjeni zajednicama i u ovom periodu društvene mreže poput MySpace i Facebook stiču sve veću popularnost. Ovo je i godina kada je Gmail stupio na scenu.

Od 2008. godine prilikom izrade web sajtova web dizajneri su morali da počnu da uzimaju u obzir i izgled i funkcionalnost sajtova na mobilnim telefonima. Glavni razlog je činjenica da iOS i Android postaju sve popularniji iz dana u dan.

Responzivni web dizajn

Najzad, 2012. responzivni web dizajn osvaja svet i suvereno vlada vebom do danas. U pitanju je izrada web sajtova optimizovanih za prikaz na svim uređajima, umesto prethodno popularnih posebnih verzija sajtova namenjenih različitim uređajima.

Dakle, responzivnost predstavlja prilagodljivost web sajta – jednu web stranicu možemo bez problema pregledati na desktopu, tabletu, telefonu ili netbuku.

Često postavljana pitanja
o web dizajn uslugama

Pročitajte odgovore na neka od
pitanja u vezi sa web dizajn uslugama.

Da li se nalazite u Beogradu? Da li vas mogu angažovati za izradu sajta i ako sam iz Novog Sada, Niša, Kragujevca, Leskovca ili nekog drugog grada?

Da, bazirani smo u Beogradu, ali pored izrade sajtova za firme i pojedince iz Beograda, radimo sa klijentima iz svih delova Srbije, Republike Srpske i čitave Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske, ali i onima iz Evrope i sveta. Izrada sajta se može dogovoriti i telefonskim putem, putem mejla itd. – moderno doba nam značajno olakšava komunikaciju.​

Da li mogu sam da menjam sadržaj na svom sajtu?

Da, ukoliko je vaš izbor izrada sajta na WordPress platformi – to su svi naši paketi osim specijalne ponude gde je i domen i hosting uključen u cenu.
Sadržaj sajta možete jednostavno menjati kroz admin panel WordPress CMS-a.

Šta je CMS?

U najkraćim crtama, CMS predstavlja softver uz pomoć kojeg se, bez poznavanja programiranja, može upravljati sadržajem. Dakle, možete samostalno vršiti administraciju sajta koji smo napravili – ukoliko to želite. Druga opcija je da koristite našu uslugu održavanja sajta.

Kada vam plaćam uslugu?

Po ovome smo jedinstveni u Beogradu i Srbiji- plaćanje usluge izrade sajta vršite tek nakon što web sajt bude napravljen!

Koji domen mogu da biram ako se odlučim za specijalnu ponudu?

Specijalna ponuda podrazumeva .com, .co.rs, .org.rs, .edu.rs ili in.rs domene. Registracija domena je besplatna samo prvih godinu dana – provajderu svake godine morate platiti obnovu domena i hostinga, osim ako se ne odlučite za višegodišnju registraciju.

Kakav sajt mogu da očekujem - hteo bih GIF animacije i video zapise?

Naš princip prilikom izrade sajta je fokusiranje na jednostavnost i brzinu sajta. Najmanji problem prilikom pravljenja sajta je da ubacimo video zapis umesto pozadinske slike ili GIF animaciju. Isto važi i za druge “specijalne” efekte. Problem ćete imati vi kasnije, kada vidite da najveći broj posetilaca ne ostaje na vašoj stranici duže od par sekundi u proseku. Ljudi jednostavno ne žele da čekaju “večnost” i ukoliko je sajt spor, odustaće još tokom učitavanja. Studije kažu da je neki maksimum (a da posao preterano ne trpi) do 5 sekundi čekanja na učitavanje stranice. Zato je i preporuka da ipak ne preterujete sa efektima.

Naravno, ako ipak želite GIF animacije, pozadinske video zapise i slično, mi ćemo vam ispuniti želju. Na kraju krajeva – izrada sajta je naš posao, a klijent odlučuje kakav će taj sajt biti.

Kontaktirajte nas

Naše radno vreme je od 8 do 22 časa - pozovite nas.

Palisadska 34-38, Beograd

+381641243821

tvojsajtdeveloper@gmail.com

    Pošaljite nam poruku, pitajte za savet ili poručite sajt