SEO optimizacija

Optimizacija sajta za Google

Šta je SEO optimizacija?

 
SEO optimizacija
 

SEO optimizacija ili SEO optimalizacija (termin na Vikipediji) je način promocije i unapređenja sajta, tako da se poveća broj posetilaca sajta. Sastoji se od mnogo aspekata, počev od reči koje koristite na sajtu do linkova koji vode ka web sajtu.

 
Ukratko, SEO optimizacija je način postavljanja sajta tako da ga pretraživači pročitaju na pravi način.

Ipak, optimizacija se ne odnosi samo na pretraživače. Krajnji cilj jeste da sajt bude prilagođen ljudima, koji su potencijalni klijenti.

Veliki broj internet korisnika svakodnevno koristi internet pretraživače. Kada ukucate u pretraživač neku reč ili grupu reči, izlaze nam određeni rezultati. Rezultata ima nekoliko miliona.Na koji način će vaš sajt da se pojavi na prvoj Google stranici?

Sajtovi koji se na pretraživačima pojavljuju na višim pozicijama su u najvećem broju slučajeva optimizovani sajtovi. SEO optimizacija sajta je alat koji sajt dovodi na visoku poziciju na pretraživačima kada potencijalni klijenti u pretraživač unesu ključne reči za pretragu.

Veliki deo posla oko optimizovanja web stranica može se obaviti pri samoj izradi sajta. Zato je veoma važno da taj deo posla prepustite stručnjacima.

Zbog čega je važna optimizacija sajta?Vidljivost: Statistika pokazuje da većina korisnika interneta neće otići dalje od prve eventualno druge strane na pretraživačima. Samim tim, ukoliko se sajt ne nalazi na prvoj ili drugoj strani, teško da će ga neko videti. A čemu služi sajt koji niko ne vidi?

Jačanje brenda: Ukoliko se nalazite na vrhu liste (što ne znači isključivo prvu poziciju Google-a), potencijalnom klijentu odajete utisak ozbiljne kompanije koja vodi računa o svom nastupu na tržištu.

Povećanje prihoda: Optimizacija sajta donosi veći broj posetilaca. Više pravih posetilaca donosi veće mogućnosti za prodaju. Veća prodaja donosi veći profit! Ovo su samo neki od rezultata SEO optimizacije sajta.

Postoje milioni web sajtova na internetu, ali samo 10 se pojavljuje na prvoj strani pretraživača. Kontaktirajte nas i obezbedite da je vaš sajt jedan od njih.

Kontaktirajte nas

Naše radno vreme je od 8 do 22 časa - pozovite nas.

Palisadska 34-38, Beograd

+381641243821

tvojsajtdeveloper@gmail.com

    Pošaljite nam poruku, pitajte za savet ili poručite sajt